KNVB zet streep door hoofdsponsorplannen van FC Emmen

Reacties

FC Emmen mag van de KNVB niet in zee met EasyToys als hoofdsponsor. Dat heeft de club bevestigd in gesprek met VI. Zo kan een deal van ruim een half miljoen euro per jaar de prullenbak in. De KNVB gaf als reden dat dit sponsorschap 'in strijd zou zijn met de goede zeden'.

KNVB zet streep door hoofdsponsorplannen van FC Emmen
© Pro Shots

EasyToys is, zoals de naam al doet vermoeden, een speelgoedwinkel. Alleen niet voor kinderen, maar volwassenen. De Veendammer firma is gespecialiseerd in accessoires voor in het nachtkastje. De KNVB is daar dus niet zo enthousiast over en zette een streep door het plan van FC Emmen. De deal met het bedrijf was voor meerdere seizoenen en zou FC Emmen een half miljoen per jaar opleveren. Daarnaast zou dit bedrag per seizoen oplopen.

Er heeft een speciale commissie van de KNVB naar de zaak gekeken, met speciale aandacht voor artikel 3 uit het sponsorreglement: 'De uit hoofde van sponsoring door de club te leveren of te ontvangen tegenprestatie mag niet in strijd zijn met enige wet, de openbare orde of de goede zeden of met de Nederlandse Reclame Code, dan wel met de goede smaak of het fatsoen en evenmin met de statuten en reglementen van de KNVB of met besluiten van het bestuur betaald voetbal.'

FC Emmen heeft inmiddels aan VI laten weten dat het zich gaat beraden op volgende stappen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.