KNVB wil politie-onderzoek na mogelijke matchfixing in Nederland

Reacties

Bij meerdere wedstrijden in de beloftencompetitie zou de afgelopen jaren sprake zijn geweest van matchfixing. Dat verklaart een fixer in de podcast Gefixt van de NOS. Volgens hem zijn vijf spelers van Jong RKC Waalwijk omgekocht om de wedstrijd tegen Jong Roda JC Kerkrade in november 2019 te verliezen.

KNVB wil politie-onderzoek na mogelijke matchfixing in Nederland
© Pro Shots

Volgens Sportradar wordt er op wedstrijden van de ploegen uit de Jong-competitie wereldwijd gemiddeld voor circa 4,5 miljoen euro gegokt. Maar in tegenstelling tot in de hogere divisies is er geen toezicht. Er zijn dus geen alarmbellen die kunnen afgaan als er bij Roda JC-RKC ineens grote bedragen worden ingezet.

Na het voorval in Kerkrade volgde al snel het volgende valse spel, nu in Eindhoven. Ditmaal gaat het om Jong FC Eindhoven-Jong Fortuna Sittard. En niet om een uitslag, maar om het aantal gemaakte doelpunten. De KNVB wil dat de politie onderzoek gaat doen naar de zaak.

Lees op VI PRO meer over hoe makkelijk het is om een wedstrijd in Nederland te fixen: 'Vroeger verloor je vaak in de TOTO en nu denk je: Dat kan ook zo.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.