KNVB wijst veelbesproken Nijhuis aan voor topper in Alkmaar

Reacties

Sinds de komst van Dick Advocaat presteert er geen club in de Eredivisie beter dan Feyenooord, dat nu al tien competitiewedstrijden ongeslagen is en is opgeklommen naar de derde plaats. Zondag wacht met het uitduel bij nummer twee AZ een zeer serieuze test voor de Rotterdammers.

KNVB wijst veelbesproken Nijhuis aan voor topper in Alkmaar
© Pro Shots

De KNVB heeft Bas Nijhuis aangesteld als scheidsrechter voor de kraker in Alkmaar. Hij was afgelopen zondag nog de videoscheidsrechter bij Ajax - PSV en weigerde om in deze topper Björn Kuipers te corrigeren bij zijn beslissing om de thuisploeg na een vermeende overtreding op Sergino Dest geen strafschop te geven. Kuipers, die in de komende speelronde Heracles Almelo - Fortuna Sittard fluit, stelde na afloop dat hij op basis van de videobeelden een penalty zou hebben gegeven. Maar het feit dat hij níét naar het scherm werd geroepen, vond hij desondanks terecht.

Een gehavend Ajax speelt zondag uit tegen FC Utrecht en treft daar Serdar Gözübüyük als scheidsrechter. Allard Lindhout heeft zaterdag de leiding bij PSV - Willem II.

KNVB-beker
De KNVB heeft ook direct de scheidsrechtersaanstellingen voor de kwartfinales van de strijd om de TOTO KNVB-beker bekendgemaakt. Pol van Boekel fluit op woensdag 12 februari AZ - NAC Breda en Nijhuis is later op de avond scheidsrechter bij Vitesse - Ajax. Een dag later, op 13 februari, treffen Go Ahead Eagles en FC Utrecht Danny Makkelie. De laatste kwartfinale gaat tussen SC Heerenveen en Feyenoord. In Friesland geeft Dennis Higler om 20.45 uur het startsein.

De arbitrale teams krijgen in deze kwartfinales voor het eerst in dit bekertoernooi visuele ondersteuning van een VAR en AVAR.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.