KNVB: 'Wij verwachten snel weer naar volle stadions te kunnen gaan'

Reacties

De KNVB heeft woensdag het conceptprogramma voor het Eredivisie-seizoen 2021/22 gepresenteerd. Daarbij gaf de bond ook een update over het perspectief voor de supporters in de stadions.

KNVB: 'Wij verwachten snel weer naar volle stadions te kunnen gaan'
© Pro Shots

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen wordt afgewerkt op 13, 14 en 15 augustus. 'Publiek is erbij aanwezig, dat is één ding dat zeker is', stelt competitiemanager Jan Bluyssen namens de KNVB. 'De overheid heeft duidelijk aangegeven dat vanaf 1 juli grote publieksevenementen weer met publiek toegankelijk zijn, wanneer er natuurlijk een vaccinatie aangetoond kan worden of een negatief testresultaat', legt hij uit in gesprek met het KNVB-kanaal.

'Voetbal hoort bij de grote publieksevenementen dus ja, er is zeker publiek welkom. De overheid is dat nu verder aan het uitwerken, daar wachten we nog even op. Er zijn in ieder geval weer supporters toegestaan, het is alleen nog niet helemaal duidelijk hoeveel dat er zullen zijn', vult Bluyssen aan.

'Wij hebben echt goede hoop. De coronacijfers zijn heel positief, de uitlatingen van het kabinet zijn eigenlijk ook heel positief, dus het ziet er gewoon goed uit. We verwachten dus ook snel naar volle stadions te kunnen gaan, maar dat is ook afhankelijk van hoe de cijfers zich verder ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.