Politiestaking: alleen nog vraagteken achter AZ-Feyenoord

Reacties

Alleen voor de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord van zondagmiddag bestaat er een kans dat het wordt afgelast vanwege veiligheidsoverwegingen. De politie staakt komend weekend en dat zou gevolgen kunnen hebben voor het betaald voetbal, maar acht van de negen Eredivisie-duels gaan zeker door.

Politiestaking: alleen nog vraagteken achter AZ-Feyenoord

Daarnaast gaat ook de Keuken Kampioen-wedstrijd tussen SC Cambuur en Telstar sowieso door, meldt de thuisclub. Mochten andere duels niet doorgaan, dan komt dat doordat de politie mogelijk in staking gaat als protest voor een betere cao. Als er geen politie aanwezig is bij een wedstrijd, kunnen burgemeesters het doorgaan van de wedstrijd niet verantwoord vinden. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van de KNVB is er een grote kans dat FC Dordrecht - FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie niet doorgaat, heeft de thuisploeg gemeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De KNVB meldde woensdag dat het nog niet zeker is dat politie gaat staken, maar als dat wel gebeurt, dat gevolgen kan hebben voor het voetbal in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. 'Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden', meldde de voetbalbond.

Vakbonden hebben agenten opgeroepen om het werk vanaf vrijdag neer te leggen en alleen in actie te komen bij grote nood. Voetbalwedstrijden vallen daar niet onder. Minister Ferdinand Grapperhaus van Veiligheid en Justitie sommeerde de politie dinsdag nog om de staking af te blazen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.