KNVB waarschuwde PSV drie keer voor Da Costa

De KNVB diskwalificeerde PSV voor het toernooi om de KNVB-beker omdat de Eindhovense club de geschorste Manuel da Costa liet spelen. De bond had de schorsing nota bene drie keer aan de clubleiding gemeld.

KNVB waarschuwde PSV drie keer voor Da Costa

Algemeen directeur Jan Reker gaf de blunder direct toe. 'Het bericht is niet bij Ronald Koeman terechtgekomen. Omdat er blijkbaar vanuit werd gegaan dat de schorsing al lang en breed bekend was', giste Reker naar een reden.

Feit is dat de KNVB drie keer contact met PSV heeft opgenomen over de schorsing van de Portugese verdediger. Vlak na de wedstrijd tegen NAC Breda, waarin Da Costa zijn tweede gele kaart incasseerde, ontving de Eindhovense club het eerste bericht.

Voor aanvang van het huidige seizoen volgde een tweede schrijven. En aan het begin van deze week belde de KNVB nog eens naar trainingscomplex De Herdgang om te waarschuwen dat Da Costa niet mocht spelen.

Reker garandeerde donderdag dat dit niet weer zal gebeuren en niet alleen omdat het PSV veel inkomsten kan kosten. 'Voor mij komt de economische schade op de laatste plaats. Het belangrijkste vind ik het sportieve aspect. PSV wil prijzen winnen. De spelers willen dat, de staf wil dat, de supporters willen dat.'

Reden voor Reker om via het Eindhovens Dagblad de aanhangers van PSV excuses aan te bieden. 'En aan iedereen die hierdoor benadeeld is. We zoeken geen uitvluchten, dit is een gigantische blunder en valt niet goed te praten.'

Bekijk hier al onze video's