KNVB vindt met Eredivisie-clubs oplossing voor speelschema Ajax

Reacties

De KNVB heeft een oplossing gevonden voor het knelpunt in het Eredivisie-speelschema dat werd veroorzaakt door de halvefinaleplaats van Ajax in de Champions League. Speelronde 33 wordt verschoven naar woensdag 15 mei. Speelronde 34 blijft staan op zondag 12 mei. De clubs moeten het plan nog wel bespreken met gemeenten en politie.

KNVB vindt met Eredivisie-clubs oplossing voor speelschema Ajax

Het uitduel met De Graafschap stond oorspronkelijk gepland op zondag 28 april, net als alle andere wedstrijden van de 33ste speelronde die tegelijk moeten worden afgewerkt. Aanvankelijk was er sprake van dat de wedstrijd van Ajax als enige zou worden verschoven naar vrijdag 26 april, maar dat was geen optie door de massale politie-inzet die nodig is voor Koningsnacht.

De wedstrijd laten staan op de oorspronkelijke datum was ook niet mogelijk, omdat de hersteltijd tot de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur op dinsdag 30 april te kort was. Nu is er dus een oplossing gevonden door de KNVB, die voorafgaand aan de kwartfinales tegen Juventus het programma van de Eredivisie ook al aanpaste in het belang van het Nederlandse voetbal.

Resterende programma Ajax

20-4 FC Groningen (uit) Eredivisie
23-4 Vitesse (thuis) Eredivisie
30-4 Tottenham Hotspur (uit) Champions League
5-5 Willem II (finale) KNVB-beker
8-5 Tottenham Hotspur (thuis) Champions League
12-5 FC Utrecht (thuis) Eredivisie
15-5 De Graafschap (uit) Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.