KNVB vindt datum voor restant van RKC - Ajax

Reacties

Het restant van de Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax wordt gespeeld op woensdag 6 december, met publiek. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal bekendgemaakt. Het aanvangstijdstip is 20.00 uur.

KNVB vindt datum voor restant van RKC - Ajax
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
gest.
Ajax
Ajax

De wedstrijd tussen RKC en Ajax werd afgelopen zaterdag in de 84ste minuut stilgelegd vanwege een medische noodsituatie bij Etienne Vaessen. De doelman van de Waalwijkers werd intensief behandeld op het veld en in de kleedkamer, voor hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De spelers van RKC waren dusdanig aangeslagen dat werd besloten de wedstrijd definitief te staken.

Volgens protocol van de KNVB moet de wedstrijd nog wel uitgespeeld worden. Daar heeft de voetbalbond nu dus een datum voor gevonden. Het duel zal hervat worden in de 84ste minuut bij een 2-3 voorsprong voor Ajax. Inclusief extra tijd zal er dus nog zo'n tien minuten gespeeld worden.

De KNVB stelde alles in het werk om de wedstrijd eerder te hervatten, maar vanwege de emoties rond de wedstrijd en het feit dat Ajax woensdag al naar Griekenland is gevlogen voor de wedstrijd tegen AEK Athene in de Europa League, bleek dat niet mogelijk. Ook donderdag 19 oktober was een optie voor de KNVB. RKC zou dan van zaterdag naar zondag gaan en Ajax speelt op de 22e uit bij FC Utrecht, maar dat kregen de lokale autoriteiten niet rond.

Liever had Ajax het duel met RKC eerder hervat, met name vanwege het overvolle decemberprogramma, waarin de Amsterdammers wekelijks twee wedstrijden spelen. De KNVB wilde zoveel mogelijk rekening houden met de rustperiode van Ajax, maar kon daar in dit geval weinig in betekenen omdat de competitie zo snel mogelijk gelijk getrokken moeten worden.

Ajax speelt op 3 december uit bij NEC, reist op 6 december weer af naar Waalwijk, treft Sparta op 9 december en neemt het daarna op tegen AEK Athene (14 december) en PEC Zwolle (17 december).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.