KNVB test komend seizoen met on-field announcements bij VAR-beslissingen

Reacties

De KNVB heeft drie reglementaire wijzigingen doorgevoerd voor het komende seizoen in het Nederlandse betaalde voetbal. Stadionklokken moeten doorlopen na de reguliere speeltijd, er komt een extra wissel wanneer er sprake is van een hoofdblessure en misschien nog wel het meest bijzondere: er zal worden getest met on-field announcements bij VAR-beslissingen.

KNVB test komend seizoen met on-field announcements bij VAR-beslissingen
© Pro Shots

Het doorlopen van stadionklokken tijdens de blessuretijd van zowel de eerste als tweede helft moet onduidelijkheid bij supporters over de nog te spelen tijd wegnemen. Deze maatregelen heeft de KNVB gekopieerd vanuit de Premier League, daar gebeurt dit sinds het seizoen 2023/24.

Ook zal er een extra wisselmogelijkheid voor hoofdblessures worden ingevoerd. Dit kennen we uit het vorige seizoen al als de 'witte wissel', maar niet in elke wedstrijd kon deze worden doorgevoerd. Vanaf het seizoen 2024/25 zal de 'witte wissel' permanent aanblijven. Het maximale aantal 'witte wissels' zal wel beperkt blijven tot één per club per wedstrijd.

De meest opwindende aankondiging is dat er gaat worden getest met zogeheten on-field announcements. Hierbij is het de bedoeling dat scheidsrechters een korte uitleg geven bij de definitieve beslissing tijdens of na een VAR-check. Tijdens de achtste finales in de TOTO KNVB Beker gaat hiermee worden geëxperimenteerd. Na het seizoen 2024/25 zal er een besluit worden genomen om deze toevoeging permanent door te voeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.