KNVB stelt vrouwelijke assistent aan bij Telstar - Jong FC Utrecht

Reacties

Bij Telstar – Jong FC Utrecht zal Franca Overtoom vrijdag als assistent-scheidsrechter debuteren in het Nederlands betaald voetbal. Ze treedt met haar debuut in de voetsporen van Sjoukje de Jong en Nicolet Bakker.

KNVB stelt vrouwelijke assistent aan bij Telstar - Jong FC Utrecht

'Geweldig natuurlijk. Ik heb er heel veel zin in. Heel erg gaaf. Dit is weer een heel mooie stap omhoog', zegt de 26-jarige Overtoom op de KNVB-website over haar aanstelling voor vrijdag. 'Ik hield er wel rekening mee dat het binnenkort zou gebeuren, maar door mijn drukke internationale programma was het de vraag of het er nog dit seizoen van zou komen.' Ze is een vaste waarde in het scheidsrechterskorps voor het Europese vrouwenvoetbal.

De Jong had in 2001 de primeur, Bakker was tien jaar later de tweede vrouw die de vlag hanteerde in het Nederlandse profvoetbal. Overtoom volgt in hun spoor en beseft dat ze daarmee een rolmodel is. 'Het draait om kwaliteit. De KNVB heeft er vertrouwen in dat ik deze stap kan maken. Ik ben niet uitgekozen omdat ik toevallig vrouw ben. Maar speciaal is het natuurlijk wel', aldus Overtoom. 'Het is mooi wanneer ze hierdoor zien wat er mogelijk is als je er echt voor gaat. Ook op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb heel veel geleerd van het begeleiden van wedstrijden. Dat gun ik andere meiden ook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.