KNVB stelt onderzoek in naar speelgerechtigdheid Bijleveld

Reacties

De KNVB stelt een onderzoek in naar de wedstrijd Jong Ajax - NEC op vrijdagavond (2-0). Het onderzoek richt zich op de speelgerechtigdheid van Teun Bijleveld.

KNVB stelt onderzoek in naar speelgerechtigdheid Bijleveld

De middenvelder van Jong Ajax ontving in de vorige speelronde tijdens het duel met FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zou volgens de regelgeving van de voetbalbond automatisch geschorst moeten zijn. Bijleveld verscheen vrijdagavond echter aan de aftrap van de kraker in speelronde 34 van de Jupiler League.

De kwestie wordt door de KNVB aan de aanklager betaald voetbal voorgelegd. Op de site van de bond staat Bijleveld overigens niet als geschorst weergegeven. Azor Matusiwa, die eveneens tegen Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg, stond wel op de lijst die voorafgaande aan de speelronde werd gepubliceerd door de KNVB. De middenvelder was er tegen NEC niet bij.

Met Bijleveld de hele wedstrijd binnen de lijnen won Jong Ajax met 2-0 van NEC. Een gevoelige klap voor de Nijmegenaren, die promotieconcurrent Fortuna Sittard wel zagen zegevieren op bezoek bij Go Ahead Eagles (0-1). Het verschil op de ranglijst tussen koploper Fortuna en nummer drie NEC bedraagt vier punten. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.