KNVB stelt bekerfinale alvast uit en komt later met scenario's

Reacties

Door de coronacrisis is nu al duidelijk dat de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet op de oorspronkelijke datum van 19 april gespeeld zal worden, zo meldt de voetbalbond dinsdagmiddag.

KNVB stelt bekerfinale alvast uit en komt later met scenario's
© Pro Shots

'De huidige datum hiervoor komt gezien het advies om niet collectief te trainen tot en met 6 april plus de periode die nodig is om de selecties weer wedstrijdfit te krijgen nu te dichtbij', aldus Eric Gudde, de directeur betaald voetbal, in een persbericht. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Eerder op de dag werd bekend dat de UEFA het EK verhuist van medio 2020 naar medio 2021. Het is nog onduidelijk wat hiervan de gevolgen zijn voor de Nederlandse competities.

'De startdatum van EURO 2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema's. In samenwerking met de ECV en CED werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken vanmiddag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario's te kunnen melden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.