KNVB roept clubs op om Ajax te helpen

Reacties

De KNVB heeft nog altijd geen oplossing kunnen vinden om Ajax tegemoet te komen op weg naar de halve finale van de Champions League. De voetbalbond overweegt nu om de competitie een week op te schuiven en wil dit donderdag met alle clubs bespreken.

KNVB roept clubs op om Ajax te helpen

Bij de totstandkoming van het wedstrijdschema ging de KNVB ervan uit dat Nederland geen afgevaardigde zou leveren voor de halve finale van de Champions League. Sinds dinsdag is duidelijk dat Ajax over twee weken in actie zal komen in het eerste duel.

Gevolg is dat de twee wensen in het reglement niet langer van toepassing zijn. De KNVB wil alle duels tijdens de laatste twee speelronden gelijktijdig laten plaatsvinden. Maar een andere bepaling meldt dat de clubs die Europees spelen niet korter dan 48 uur voor dat duel in competitieverband in actie komen.

In de afgelopen weken dacht de KNVB de wedstrijd De Graafschap-Ajax te kunnen vervroegen naar de vrijdagmiddag, maar dat is geen optie. Qua organisatie is dit onhaalbaar voor de Doetinchemse club, aangezien de veiligheid niet kan worden gegarandeerd door de inzetbaarheid van veiligheidsmensen bij veel evenementen rond Koningsdag. Dit staat nog los van de plausibele sportieve argumenten.

Momenteel zit de KNVB dan ook in een lastige spagaat. Daar hoopt de bond donderdag met de clubs samen uit te komen. De enige overgebleven optie is om het competitieschema vanaf de 33ste speelronde een week op te schuiven. Op zondag 12 en 19 mei zouden dan de laatste twee speeldagen worden afgewerkt. In dat geval blijven de twee bepalingen gehandhaafd, en tegelijkertijd wordt Ajax qua rust tegemoet gekomen aangezien de club dan een week de tijd heeft om toe te leven naar het eerste duel in de halve finale van het miljoenenbal.

De droomvlucht van Ajax in Europa: van voorronde in Graz tot toveren in Turijn
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.