KNVB reduceert straf Drommel na afmelding bij Jong Oranje

Reacties

Joël Drommel hoeft toch alleen de competitiewedstrijd van komende zaterdag tegen TOP Oss te missen. DeKNVB heeft de straf voor de doelman van FC Twente wegens het zich terugtrekken bij Jong Oranje gereduceerd.

KNVB reduceert straf Drommel na afmelding bij Jong Oranje

Aanvankelijk leek Drommel behalve het thuisduel met TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie ook de uitwedstrijd van volgende week vrijdag tegen FC Dordrecht te moeten missen, omdat hij zich deze week afmeldde bij Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi met de toelichting dat hij zich liever op zijn club richtte. De voetbalbond heeft dat besluit nu herzien.

'Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna. Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen', zegt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

'Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten', besluit Hoogma in het statement op de KNVB-website.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.