KNVB plant zondagen vol bij restant Eredivisie-speelschema

Reacties

De KNVB heeft het restant van het speelschema in de Eredivisie bekendgemaakt. Afgelopen zomer werden de wedstrijden in speelrondes 21 tot en met 32 nog niet van een datum voorzien. Nu blijkt dat de vooral de zondagen in die speelrondes vol zijn gepland.

KNVB plant zondagen vol bij restant Eredivisie-speelschema
© Pro Shots

De speelrondes 21 tot en met 32 werden nog niet ingevuld toen de KNVB in juni het conceptprogramma bekendmaakte. De voetbalbond wachtte af welke Nederlandse clubs na de winter nog Europees actief zouden zijn.

Op dit moment zijn dat Ajax, PSV en Feyenoord in de Europa League en AZ in de Conference League. De KNVB laat in het speelschema ruimte over om wedstrijden van die clubs te verplaatsen als dat nodig is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat verder dus opvalt zijn de vele wedstrijden op zondag. In slechts vier van de twaalf speelrondes die zijn voorzien van een datum worden er vier wedstrijden op zondag gespeeld. In de meeste gevallen gaat het om vijf duels op zondag en maar drie op zaterdag. In speelronde 29 in april zijn er zelfs zes Eredivisie-wedstrijden op zondag en slechts twee op zaterdag.

Bekijk hier het speelschema in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.