KNVB onderzoekt mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen

Reacties

De wedstrijden die de komende drie weken in het profvoetbal op het programma staan worden mogelijk uitgesteld. De KNVB gaat die mogelijkheid onderzoeken, bevestigt Jan de Jong, directeur Eredivisie CV.

KNVB onderzoekt mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen
© Pro Shots

De komende drie weken zijn toeschouwers niet welkom bij wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Ook de interland tussen Oranje en Noorwegen moet achter gesloten deuren worden afgewerkt, zo maakte het demissionaire kabinet vrijdag tijdens een persconferentie bekend.

Om die reden onderzoekt de KNVB nu de mogelijkheid om de wedstrijden van de komende drie weken te verplaatsen. Eerder op de vrijdag liet de bond al een statement uitgaan waarin men zeer kritisch was over het coronabeleid van het kabinet: 'Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt', viel er onder meer in het schrijven te lezen.

'Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen.' Het statement was ondertekend door De Jong, Marianne van Leeuwen (KNVB) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.