KNVB met Dest om tafel over toekomst als international

Reacties

De KNVB gaat op zeer korte termijn om tafel met Sergiño Dest. Onderwerp van gesprek is dan uiteraard zijn toekomst als international: blijft hij speler van de Verenigde Staten of kiest de rechtsback toch nog voor Oranje?

KNVB met Dest om tafel over toekomst als international

Dest is al international van Amerika, nadat hij begin deze maand zijn debuut maakte tegen Mexico en enkele dagen later ook meedeed tegen Uruguay. Die wedstrijden waren allebei vriendschappelijk en daardoor nog niet bindend. In oktober staan echter de Nations League-duels met Cuba en Canada op het programma. Als Dest dan meedoet, is een toekomst bij het Nederlands elftal uitgesloten.

En dus komt de KNVB in actie, zoals Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi onlangs al aankondigde. 'We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek en dat heeft hij vervolgens moeten afzeggen omdat hij verplichtingen bij Ajax had', liet Van de Looi begin september al aan VI weten. 'We hopen dat die afspraak zo snel mogelijk alsnog tot stand komt.'

Dat is nu dus het geval. Dest werd in het verleden nooit geselecteerd voor Nederlandse jeugdteams en behoorde ook niet tot de beste spelers van zijn generatie, maar door zijn doorbraak bij Ajax is zijn keuze voor de VS of Oranje actueel geworden. Trainer Erik ten Hag vertelde al het toe te juichen als zijn pupil voor het Nederlands elftal zou kiezen en tipte bondscoach Ronald Koeman.

Net als Amerika speelt ook Oranje in oktober weer interlands. Op donderdag 10 oktober komt Noord-Ierland naar De Kuip voor het vervolg van de EK-kwalificatiereeks. Op zondag 13 oktober wacht het bezoek aan Wit-Rusland. Mocht Dest vallen voor het plan van de KNVB, zou hij dus meteen ook kunnen worden vastgelegd als speler van het Nederlands elftal. 

'Met Ihattaren en Dest erbij zou Oranje nog beter zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.