KNVB maakt nieuwe data play-offs bekend

Reacties

De KNVB heeft de nieuwe data voor de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie bekend gemaakt. De play-offs om Europees voetbal vinden plaats tussen 18 mei en 28 mei. Die om promotie/degradatie tussen 10 en 28 mei. Ten opzichte van de originele planning zijn de play-offs twee dagen later afgelopen.

KNVB maakt nieuwe data play-offs bekend

Eerst zouden de play-offs om Europees voetbal op woensdag 15 mei beginnen, maar dan vindt de laatste speelronde van de Eredivisie plaats. De KNVB verplaatste namelijk de 33ste speelronde van de Eredivisie van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Dit was nodig omdat er voor Ajax anders te weinig tijd zat tussen de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur op dinsdag 30 april.

De play-offs om promotie/degradatie zijn op verzoek van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie ook vier dagen verschoven. De heenwedstrijd van de eerste ronde vindt nu plaats op 10 mei in plaats van 6 mei. Dit om ook die clubs meer rust te gunnen aan het einde van het seizoen.

'Deze wijzigingen waren onvermijdelijk, maar we begrijpen goed dat ze voor ongemak zorgen bij supporters, clubs en lokale overheden', laat Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, namens de KNVB weten. 'We zijn heel blij dat we met medewerking van alle betrokkenen tot dit nieuwe programma voor de play-offs zijn gekomen en zijn iedereen zeer dankbaar voor hun flexibiliteit. Ondanks alle perikelen kan iedereen hopelijk nog genieten van een mooie afsluiting van het seizoen.'

© KNVB
© KNVB
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.