KNVB legt Anco Jansen symbolische straf op

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Emmen-aanvoerder Anco Jansen een boete en een reprimande opgelegd na zijn uitspraken over de VAR.

KNVB legt Anco Jansen symbolische straf op
© Pro Shots

Een aantal weken geleden liet Jansen zich in gesprek met Het Dagblad van het Noorden kritisch uit over de arbitrage op de Nederlandse velden. Hij noemde de VAR 'om te janken' en sprak van 'constante willekeur'. Niet veel later viel er een brief van de aanklager op de mat met de boodschap dat er een onderzoek was gestart naar zijn uitlatingen.

De KNVB vroeg Jansen en Emmen daarin om de uitspraken te verklaren. 'Anco heeft aangegeven dat zijn woordgebruik niet helemaal gepast was, maar dat hij nog wel achter de strekking van zijn verhaal staat', vertelt voorzitter Ronald Lubbers. 'En heel eerlijk gezegd: dat sta ik ook.'

De bond voelde zich vervolgens genoodzaakt om een sanctie te verbinden aan het onderzoek, maar die is vooral symbolisch. Jansen moet een bedrag van 45 euro overmaken. 'De KNVB kon niet meer terug, maar in deze straf zit ook een gedeelte begrip', meent Lubbers.

'De VAR zit nog in de beginfase en het is logisch dat dan niet alles vlekkeloos verloopt. Dan vind ik het ook logisch dat er kritiek komt, al waren de woorden die Anco gebruikte misschien niet heel netjes. De KNVB moet natuurlijk een grens stellen: anders krijg je iedere week spelers die zich zo gaan uitlaten over de VAR.'

Jansen werkt ondertussen aan de laatste fase van zijn herstel. De captain van Emmen maakte in april zijn laatste minuten in de Eredivisie, maar stond deze week weer op het trainingsveld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.