KNVB laat onafhankelijke aanklager onderzoek doen naar rellen in Den Haag

Reacties

De KNVB heeft maandag aangekondigd dat de onafhankelijke aanklager onderzoek gaat doen naar de gebeurtenissen in het Cars Jeans Stadion rond het finaleduel in de play-offs om promotie tussen ADO Den Haag en Excelsior.

KNVB laat onafhankelijke aanklager onderzoek doen naar rellen in Den Haag
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
ns
4 - 4
Excelsior
Excelsior

De aanklager start een vooronderzoek om een duidelijk beeld te krijgen van de ongeregelheden in het Cars Jeans Stadion. Supporters van ADO bestormden na de verloren penaltyserie het veld en zochten direct de confrontatie met de fans van Excelsior in het uitvak. Zij werden onder andere bekogeld met vuurwerk. Buiten het stadion werd de confrontatie gezocht met de politie en de ME.

Tijdens de wedstrijd verzamelden ADO-fans zich bij de reclameboarding om zich op te maken voor een pitch invasion. De supporters werden meerdere malen verzocht weer terug te gaan naar hun zitplaats. De aanklager moet nu onderzoeken of ADO Den Haag iets te verwijten valt. Mocht dat het geval zijn, dan kan de club bestraft worden.

ADO liet maandagmiddag in een statement al weten zich 'te schamen' voor het gedrag van een deel van de achterban en noemde de ongeregelheden in en buiten het stadion 'te gênant voor woorden'. De Hagenaren gaven daarbij ook aan dat de betrokken 'raddraaiers' zware straffen kunnen verwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.