KNVB komt met latere start Eredivisie-seizoen clubs tegemoet

Reacties

De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie beginnen in 2020 later dan gebruikelijk. De KNVB komt daarmee tegemoet aan de wensen van de clubs.

KNVB komt met latere start Eredivisie-seizoen clubs tegemoet
© Pro Shots

Het traditionele startsein voor het nieuwe seizoen – de strijd om de Johan Cruijff Schaal – staat op het programma voor zondag 9 augustus. Mogelijk wordt die ontmoeting de zaterdag ervoor afgewerkt. Dat kan in het geval de kampioen of de nummer twee de KNVB-beker wint. Vanwege de mogelijke deelname in de derde voorronde van de Champions League is een vervroeging een optie.

De eerste speelronde van het nieuwe seizoen in de Eredivisie én de Keuken Kampioen Divisie staat op het programma voor 14, 15 en 16 augustus. In vergelijking met andere jaren is dat later. Daardoor vallen minder wedstrijden in de zomervakantie en hebben de clubs meer ruimte voor internationale vriendschappelijke toernooien in de zomermaanden.

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie eindigen ook later, op respectievelijk 16 en 7 mei. De KNVB zorgt daarmee dat de Nederlandse competities meer in de pas met de overige competities in Europa lopen. Voor de Eerste Divisie geeft deze latere einddatum ook ruimte voor een langere winterstop.

Het nationale bekertoernooi begint op 27, 28 en 29 oktober. Voor de clubs die zich hebben geplaatst voor de Champions League of Europa League stromen in de tweede ronde in. De finale van de strijd om de KNVB-beker staat gepland voor 18 april.

De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie krijgen voor het seizoen de gelegenheid aan te geven of ze willen spelen tijdens de interlandweken. Afgelopen seizoenen leverde dat soms conflicten op met clubs die zonder hun (jeugd)internationals moesten spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.