KNVB komt met corona-update en houdt rekening met drie scenario's

Reacties

De KNVB heeft dinsdag een update gegeven over welke gevolgen de verscherpte maatregelen van de regering hebben voor het voetbal. Vooralsnog geldt 6 april nog steeds als de datum tot waar het betaald voetbal stilligt.

KNVB komt met corona-update en houdt rekening met drie scenario's
© Pro Shots

Omdat de algemene maatregelen maandagavond werden verlengd tot 1 juni, ontstond verwarring: geldt dit ook voor het spelen van voetbalwedstrijden? Na overleg met het Ministerie van Sport meldt de KNVB dat er niets is veranderd aan de datum van 6 april. Wel is duidelijk dat er vóór 1 juni geen wedstrijden met publiek kunnen worden gespeeld.

Gezien de huidige situatie is het niet ondenkbaar dat het nog langer duurt dan 6 april voordat er weer mag worden gevoetbald. De KNVB houdt daarom rekening met drie scenario's: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek), de competities worden uitgespeeld na 30 juni of de competities worden helemaal niet uitgespeeld.

'Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk', stelt de KNVB. 'Ook de UEFA is nog bezig met scenario's. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities.'

Lees hier de volledige verklaring van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.