KNVB keurt overname aandelen goed: Kroes machtigste man binnen Go Ahead

Reacties

Alex Kroes is de nieuwe grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. De licentiecommissie van de KNVB heeft de aandelenovername van Kroes goedgekeurd. Hij vervangt daarmee een aantal aandeelhouders die tot heden een meerderheidsbelang in de club hadden.

KNVB keurt overname aandelen goed: Kroes machtigste man binnen Go Ahead

De 44-jarige Kroes (in het verleden als mede-oprichter en zaakwaarnemer werkzaam voor SEG) vormt nu samen met Hans de Vroome de directie van Go Ahead Eagles Holding BV, het overkoepende orgaan van het voetbalbedrijf en de (stadion)faciliteiten van de club. Samen met technisch directeur Paul Bosvelt en algemeen directeur Jan Willem van Dop zijn zij vanaf nu de dagelijkse leiding van de Deventenaren.

'Ik zie dit als een project van zeker zeven tot tien jaar', legt Kroes op de clubwebsite zijn plannen uit. 'We willen iets opbouwen; niet snel succes boeken en daarmee een mogelijk kaartenhuis-effect in de hand werken. Iets wat je in de voetballerij ook weleens tegenkomt. Go Ahead Eagles is de afgelopen tien jaar gemiddeld op plek 23 uitgekomen in het Nederlands betaald voetbal. Mijn ambitie is dat we deze club in tien jaar met z’n allen naar plek 14 kunnen tillen. Waar ik in geloof is een goede jeugdopleiding, een gezond realistisch transferbeleid en een stabiele organisatie met flexibele mensen die dienend is aan het voetbal en gestructureerd planmatig kan denken en werken.'

Go Ahead greep een paar dagen geleden nog nipt naast promotie naar de Eredivisie. In de beslissende play-off was RKC Waalwijk na een krankzinnig duel in Deventer met 4-5 te sterk, wat na de 0-0 in Brabant genoeg was voor de bezoekers. Daags na het mislopen van de promotie maakte trainer John Stegeman bekend dat hij overstap naar aartsrivaal PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.