KNVB grijpt toch in: duel Helmond Sport en FC Emmen alsnog afgelast

Reacties

De wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Emmen gaat toch niet door. De thuisploeg stelde door coronaperikelen maar twaalf spelers, waaronder twee keepers, beschikbaar te hebben. De KNVB heeft laten weten dat de noodgedwongen afgelasting voor Helmond Sport mogelijk nog een staartje krijgt.

KNVB grijpt toch in: duel Helmond Sport en FC Emmen alsnog afgelast

Het verzoek van de Brabanders om de wedstrijd uit te stellen werd eerder nog door de KNVB afgewezen. De berichtgeving dat er maar twaalf spelers beschikbaar waren, lag volgens de voetbalbond niet aan een corona-uitbraak. Een week eerder tegen FC Dordrecht waren ook maar dertien veldspelers en twee keepers beschikbaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus moest Helmond Sport spelen. Tot vrijdagochtend. Toen kwam de KNVB met het bericht dat de wedstrijd alsnog afgelast werd. 'Door de combinatie van positief geteste én geblesseerde spelers voldoet de club niet aan de richtlijn om wedstrijden vanwege corona uit te stellen', meldde de KNVB er echter wel bij.

De bond wijst naar de opgestelde reglementen en lijkt op korte termijn een reactie op het besluit te geven. Mogelijk zal dat een straf opleveren voor Helmond Sport, omdat de KNVB van mening is dat de Eerstedivisionist zich niet aan de regels heeft gehouden.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Emmen
38
26
5
7
64-24
+40
83
2
FC Volendam
38
21
12
5
81-53
+28
75
3
FC Eindhoven
38
21
8
9
69-43
+26
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.