KNVB glashelder na FC Utrecht-PSV: 'Twee fouten van Van Boekel'

Reacties

De KNVB heeft na de wedstrijd FC Utrecht - PSV meer uitleg gegeven over de penaltysituaties tijdens de wedstrijd. Reinold Wiedemeijer stelt dat zowel PSV als FC Utrecht een penalty had moeten hebben.

KNVB glashelder na FC Utrecht-PSV: 'Twee fouten van Van Boekel'

In de eerste situatie werd Luuk de Jong lang vastgehouden door Timo Letschert, in de slotfase van het duel nam een uitgegleden Denzel Dumfries Simon Gustafson mee in zijn val. Wiedemeijer vertelde aan FOX Sports dat in beide gevallen de VAR aangaf dat hij het een penalty vond, maar dat scheidsrechter Pol van Boekel zijn eigen conclusie trok.

Bij het vasthouden van De Jong beoordeelde Van Boekel het moment zonder het bekijken van beelden, terwijl hij in de slotfase wel de herhaling bekeek aan de zijlijn. Daarna stelde de arbiter dat Dumfries uitgleed en dat het geen strafschop was.

'Dit zijn twee fouten', is de mening van Wiedemeijer en de KNVB. 'Als we het in de groep gooien, zal een merendeel voor een strafschop gaan. Maar de scheidsrechter blijft altijd de eindverantwoordelijke, zo staat het in het protocol.'

De KNVB zal met Van Boekel gaan evalueren. 'Er wordt absoluut gesproken met deze scheidsrechter waarom hij tot deze beslissing is gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.