KNVB geeft nog geen duidelijkheid over restant seizoen betaald voetbal

Reacties

De KNVB heeft nog geen beslissing genomen over hoe het nu verder moet in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, nadat duidelijk is geworden dat er tot zeker 1 juni niet gevoetbald mag worden. De bond meldt in een statement dat er nog geen knoop is doorgehakt.

KNVB geeft nog geen duidelijkheid over restant seizoen betaald voetbal
© Pro Shots

In de Eredivisie moeten nog acht volledige speelronden afgewerkt worden, terwijl er ook nog twee inhaalwedstrijden (FC Utrecht – Ajax en AZ – Feyenoord) te spelen zijn. Dan zijn er normaal gesproken nog play-offs om Europees voetbal, nacompetitievoetbal en een bekerfinale. In de Keuken Kampioen Divisie moeten voor de nacompetitie nog negen speelronden gespeeld worden.

Nu Rutte heeft benadrukt dat er tot 1 juni niet gevoetbald mag worden (hier was na de persconferentie van vorige week nog onduidelijkheid over), zit de KNVB met de handen in het haar. De UEFA wil dat alle competities uiterlijk 30 juni zijn afgelopen, mede omdat een dag later nieuwe contracten ingaan. Voor het Nederlandse voetbal lijkt dit nu simpelweg onhaalbaar. Overigens liet de UEFA al wel de deur op een kier voor competitievoetal na 30 juni.

De KNVB heeft nog geen beslissing genomen over wat er met het restant van het seizoen moet gebeuren. Woensdag bespreekt de UEFA met alle aangesloten voetbalbonden de ontstane situaties in de hoogste nationale voetbalcompetities. 'De uitkomsten van die vergadering zijn voor ons van belang omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen', meldt de KNVB.

'Het betaald voetbal, verenigd in KNVB, ECV en CED, volgt zoals steeds strikt het beleid van overheid en RIVM. We beraden ons nu nader', vervolgt het statement. 'Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.'

De KNVB beseft dat het voorgroed afbreken van de betaald voetbalcompetities een mogelijkheid lijkt. 'Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren. Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers.'

De KNVB liet weten dat het amateurseizoen al wel ten einde is.

VI-verslaggever Tom Knipping duidt de situatie in het Nederlandse profvoetbal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.