KNVB en zes andere landen stappen niet naar het CAS om OneLove-band

Reacties

De KNVB en zes andere bonden stappen toch niet naar het internationaal sporttribunaal CAS om het verbod van de FIFA op de OneLove-band aan te vechten. Dat meldden de bonden woensdagmiddag.

KNVB en zes andere landen stappen niet naar het CAS om OneLove-band
© Pro Shots

Het besluit om niet naar het CAS te stappen is de uitkomst van een overleg van de KNVB met de bonden van Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken. De Duitse bond DFB was eerder nog voornemens de strijd aan te gaan met de FIFA.

De wereldvoetbalbond besloot eerder, als reactie op de aangekondigde straffen tegen het dragen van de OneLove-band (gele kaart en geldboete), een alternatieve aanvoerdersband aan te bieden. Die band staat voor de No Discrimination-campagne. Onder anderen Harry Kane, Simon Kjaer en Virgil van Dijk droegen die geelgekleurde aanvoerdersband.

De KNVB liet eerder weten een mogelijke geldboete te accepteren voor het dragen van de OneLove-band, maar toen bekend werd dat Van Dijk bij het dragen van de band een gele kaart zou ontvangen, besloot de bond zich neer te leggen bij de maatregel van de FIFA.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.