KNVB en kabinet: ten minste twaalfduizend fans bij EK-duels in Amsterdam

Reacties

Er zijn tenminste twaalfduizend toeschouwers welkom in de Johan Cruijff Arena voor de EK-wedstrijden in juni. Die wens hebben de KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam uitgesproken. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus kunnen het er nog meer, maar ook minder worden.

KNVB en kabinet: ten minste twaalfduizend fans bij EK-duels in Amsterdam
© Pro Shots

Uiterlijk woensdag moesten de gaststeden van het EK de scenario's indienen bij de UEFA over hoe zij denken dat er publiek aanwezig kan zijn tijdens het EK-voetbal. De KNVB en het kabinet gaan uit van tenminste 25 procent van de netto capaciteit van de Johan Cruijff Arena. Alle bezoekers moeten voldoen aan de dan geldende veiligheidsprotocollen en krijgen pas toegang als ze een negatief testresultaat kunnen overleggen.

Belangrijk is dat het hier gaat om een wens. Het percentage toeschouwers is afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus. Op basis van het Fieldlab-onderzoek tijdens Nederland-Letland en de coronasituatie in juni kan het percentage hoger worden. Maar als de situatie in juni slechter is dan verwacht, kunnen er ook minder toeschouwers worden toegelaten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Geweldig dat we op koers liggen voor een EK met publiek', reageert Gijs de Jong, toernooidirecteur van EURO 2020. 'Dit is een historisch toernooi, waar Nederland deel van uitmaakt. Daar hoort gewoon publiek bij te zijn. Fantastisch dat de minister en de burgemeester van Amsterdam er ook vertrouwen in hebben dat een EK met publiek in juni op een veilige, verantwoorde én feestelijke manier kan plaatsvinden. We kijken ernaar uit twaalfduizend toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen, maar beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn. We blijven echter goede hoop houden dat de situatie in juni zodanig verbeterd is, dat er zelfs meer toeschouwers bij kunnen zijn.'

Het Nederlands elftal speelt in juni de drie groepswedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië in de Johan Cruijff Arena. Op 26 wordt er ook nog een achtste finale in het stadion gespeeld. 'Heel bijzonder dat we als echte voetbalstad onderdeel zijn van dit unieke toernooi', reageert burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. 'Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken. Met elkaar maken we er een veilig, verantwoord en goed georganiseerd toernooi van.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.