KNVB dreigt met stadionverbod bij overtreden van coronaregels

Reacties

Supporters die in het nieuwe seizoen de regels met betrekking tot het coronavirus overtreden, riskeren een stadionverbod van drie maanden. Dat valt te lezen in de richtlijnen van de KNVB.

KNVB dreigt met stadionverbod bij overtreden van coronaregels
© Pro Shots

De bond publiceert op de officiële website het bestand Richtlijn termijn stadionverbod seizoen 2020/21 en heeft daarin ook het kopje 'Overtreding van de (aanvullende) veiligheids- en/of hygiënevoorschriften m.b.t. COVID-19' opgenomen. Hier staat een stadionverbod voor drie maanden voor. Een straf van zes tot negen uur wordt aangevoerd als alternatief, voor een minder ernstig vergrijp. 

Het is nog onduidelijk wat de KNVB precies ziet als het overtreden van de regels omtrent het coronavirus. Toen premier Mark Rutte onlangs bekendmaakte dat er vanaf 1 juli weer supporters welkom zijn in de stadions maakte hij in ieder geval duidelijk dat de anderhalve meter afstand gehandhaafd moet worden en, interessanter, dat de fans niet mogen schreeuwen en/of zingen. 'Dus neem een toeter mee en fluister 'hoera' als er wordt gescoord', stelde Rutte voor.

Het document van de KNVB over de stadionverboden is hier terug te vinden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.