KNVB deelt beelden VAR-discussie na spijkerharde tackle Kali

Reacties

De KNVB heeft dinsdag de beelden gedeeld van het optreden van de VAR bij de spijkerharde tackle van NAC Breda-middenvelder Anouar Kali afgelopen zaterdagavond. Arbiter Danny Makkelie gaf slechts een gele kaart voor de charge.

KNVB deelt beelden VAR-discussie na spijkerharde tackle Kali

In de 29ste minuut van het duel tussen NAC en Heracles Almelo (2-1) zette Kali een onbesuisde tackle in op de enkels van Kristoffer Peterson. De Zweed werd daarbij gelanceerd en kwam lelijk terecht op zijn rug. Petersons ploeggenoten bij Heracles reageerden furieus. Makkelie stond erbovenop en bestrafte Kali met een gele kaart, terwijl een rode kaart volgens Heracles meer op zijn plaats was geweest.

Makkelie kreeg van de VAR echter de bevestiging dat zijn beslissing de juiste was, zo blijkt uit de beelden die de KNVB dinsdag deelde. De voetbalbond plaatst op de website daarbij wel een kanttekening. 'Een rode kaart had zeker gesteund kunnen worden, gezien de snelheid en complexiteit van de actie', luidt het statement.

'Toch is hier begrip voor de beslissing van scheidrechter Makkelie en VAR Martin van den Kerkhof. Na het nauwkeurig bestuderen van de beelden, is immers te zien dat Kali uitglijdt en zijn tegenstander niet ernstig raakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.