KNVB deelt beelden van discussie Makkelie en Van Boekel in Utrecht

Reacties

De niet gegeven strafschop voor FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen PSV, vlak voor het eindsignaal, houdt de gemoederen flink bezig. De KNVB en scheidsrechter Pol van Boekel zitten nog altijd niet op één lijn.

KNVB deelt beelden van discussie Makkelie en Van Boekel in Utrecht

Bij een 2-2 tussenstand (wat tevens de eindstand zou blijken) gleed Denzel Dumfries kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd uit. Hij nam Simon Gustafson mee in zijn val en Utrecht meende recht te hebben op een penalty. Scheidsrechter Van Boekel dacht daar anders over en liet zich ook niet op andere gedachten brengen door VAR Danny Makkelie.

'Op de beelden zie ik precies hetzelfde als wat ik al op het veld zag. Dumfries glijdt weg, maar omdat hij uitglijdt vind ik het heel ongelukkig en geen bewuste overtreding', zei Van Boekel na afloop voor de camera van FOX Sports. Oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer beoordeelde de beslissing als een fout: 'Als we het in de groep gooien, zal een merendeel voor een strafschop gaan. Maar de scheidsrechter blijft altijd de eindverantwoordelijke, zo staat het in het protocol.'

Naast Wiedemeijer is ook scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van mening dat Van Boekel in de fout is gegaan. 'Dumfries glijdt uit omdat hij met te veel enthousiasme het duel ingaat', stelt hij op de website van de KNVB. 'Ik ben het met VAR Danny Makkelie eens, dit had een strafschop moeten zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.