KNVB: 'De weg naar publiek in de stadions ligt open'

Reacties

De KNVB heeft tevreden gereageerd op de persconferentie van het demissionair kabinet over de coronamaatregelen. Daarbij werd de deur voor voetbal met publiek op een kiertje gezet. 'Nog niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden', schrijft de bond in een statement, samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

KNVB: 'De weg naar publiek in de stadions ligt open'
© Pro Shots

'Voor de competities in het betaald voetbal betekent dit in elk geval dat in de Eredivisie dan nog vier en in de Keuken Kampioen Divisie nog drie speelrondes plus play-offs met (beperkt) publiek gespeeld kunnen worden dit seizoen', wordt er geconcludeerd in het statement.

Komende zaterdag is er een groot fieldlab-experiment bij de interland tussen Nederland en Letland in de Johan Cruijff Arena. Het wordt het grootste fieldlab tot nu toe in ons land. De bond heeft er veel vertrouwen in. 'De resultaten van de twee eerdere fieldlabs in februari (NEC - De Graafschap en Almere City FC - SC Cambuur ) waren al bijzonder positief en hoopgevend.'

'Bij de start van dit seizoen zijn de bijna 130 wedstrijden die met beperkt publiek zijn gespeeld volgens alle betrokken partijen en instanties uitstekend verlopen. Alle stadions waren erop uitgerust dat men veilig en verantwoord de wedstrijden konden bezoeken', wordt er vervolgd.

'De weg naar publiek in de stadions ligt dus open en we zijn hier klaar voor. Alle spelers en clubs en de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de KNVB kunnen niet wachten om weer supporters in de stadions te horen. Zoals eerder gezegd: betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.'

Duizenden supporters in de stadions? 'Ik voorzie een EK met Oranje-fans'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.