KNVB blundert, Fortuna baalt: verloren duel NEC wordt overgespeeld

Reacties

De vrijdag gespeelde wedstrijd Jong Ajax - NEC (2-0) uit de Jupiler League moet in zijn geheel worden overgespeeld, zo heeft de KNVB besloten. Teun Bijleveld speelde in dat duel mee met de Amsterdammers, maar de middenvelder had geschorst moeten zijn. De wedstrijd wordt (in overleg met beide clubs) opnieuw ingepland, Fortuna Sittard wordt daarmee het hardst geraakt. De KNVB steekt de hand nadrukkelijk in eigen boezem.

KNVB blundert, Fortuna baalt: verloren duel NEC wordt overgespeeld

De zege van Jong Ajax op het op promotie jagende NEC werd vrijdag vooral in Sittard met gejuich ontvangen. Koploper Fortuna won die avond zelf bij Go Ahead Eagles (0-1), waardoor de Limburgse voorsprong op de grote concurrent uit Nijmegen groeide tot vier punten. Met nog vier wedstrijden te gaan, kwam een sensationele promotie naar de Eredivisie daarmee wel heel erg dichtbij voor de ploeg van trainers Claudio Braga en Kevin Hofland.

Vrijdagavond werden er echter al direct vraagtekens gezet bij het meespelen van Bijleveld. De middenvelder had een speelronde eerder tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen gekregen en had dus geschorst moeten zijn. Dat werd echter niet aan Ajax doorgegeven. De Amsterdammers zeggen op 3 april zelfs een brief te hebben ontvangen van de bond, waarin duidelijk staat dat Bijleveld 'gewoon' mocht meedoen tegen NEC. De KNVB meldde de zaak te gaan voorleggen aan de aanklager betaald voetbal.

Het bestuur betaald voetbal heeft nu dus de conclusie getrokken dat de wedstrijd van vrijdag tussen Jong Ajax en NEC wordt geschrapt en moet worden overgespeeld. Hoewel Ajax niets te verwijten valt en de KNVB zelf een fout heeft gemaakt, de bond spreekt zelf van een 'administratieve fout', krijgt NEC dus een herkansing in Amsterdam. Het kan de achterstand op Fortuna dus alsnog terugbrengen tot één puntje, waarmee de strijd om promotie weer helemaal open zou liggen.

'De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax', zo laat de bond in een reactie weten. Het duel wordt waarschijnlijk op maandag 16 april opnieuw gespeeld, al is daar geen officieel besluit over genomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.