KNVB bevestigt: halve finales bekertoernooi gaan door

Reacties

De kogel lijkt nu echt door de kerk: de KNVB heeft gemeld dat de halve finales in het toernooi om de KNVB-beker doorgang vinden. AZ - FC Twente (18.30 uur) en Feyenoord - Willem II (20.45 uur) worden dus gewoon woensdagavond afgewerkt, ondanks de winterse weersomstandigheden.

KNVB bevestigt: halve finales bekertoernooi gaan door

Direct na het afgelopen Eredivisie-weekend laaide de discussie over het al dan niet laten doorgaan van de beide halve finales op. De KNVB liet maandag al weten dat de wedstrijden in Alkmaar en Rotterdam naar verwachting 'gewoon' door zouden gaan, pas bij een gevoelstemperatuur van -15 of lager zou de bond overgaan tot afgelasting. Daarbij zou het niet zozeer gaan om de negatieve gevolgen voor de velden of de spelers, maar vooral voor de supporters op de tribune.

De KNVB stond de afgelopen dagen in nauw contact met Meteo Consult en maakte dinsdag aan het einde van de middag - na overleg met beide clubs - bekend dat het duel tussen Feyenoord en Willem II in ieder geval door zou gaan. 'Mochten de weersvoorspellingen enorm verslechteren, dan kan de wedstrijd morgenochtend alsnog worden afgelast. Dit is echter niet de verwachting', meldden de Rotterdammers toen. Woensdagochtend is de laatste check geweest, waarna de KNVB definitief groen licht heeft gegeven voor beide wedstrijden.

'Na goed overleg met de clubs en weerdeskundigen is besloten dat het, onder de huidige omstandigheden, ook voor supporters in het stadion voldoende verantwoord is om de wedstrijden door te laten gaan', laat de voetbalbond weten. 'Omdat bij een gevoelstemperatuur van -15 graden de omstandigheden voor supporters in het stadion ondraaglijk kunnen worden, heeft de KNVB vanaf maandag intensief contact gehad met Meteo Consult over de gevoelstemperatuur in Alkmaar en Rotterdam. Uit een laatste meting bleek dat de gevoelstemperatuur op de tribunes van de stadions altijd boven de kritische grens blijft.'

Bekeravontuur afleiding in crisistijden voor FC Twente
Feyenoord speelt tegen Willem II om seizoen te redden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.