KNVB bevestigt: duels buiten Brabant gaan door mét publiek

Reacties

De wedstrijden buiten Noord-Brabant in het betaald voetbal gaan gewoon door. Ook zijn de fans gewoon welkom. Dat heeft de KNVB zojuist bevestigd. Door het ook in ons land om zich heen slaande coronavirus was het de vraag of er gevoetbald zou worden.

KNVB bevestigt: duels buiten Brabant gaan door mét publiek
© Pro Shots

De clubs kwamen woensdag samen om te overleggen. Dinsdag had de KNVB al laten weten dat spelen zonder publiek alleen een laatste redmiddel zou zijn. Zover hoeft het volgens de bond voorlopig dus nog niet te komen.

De voetbalbond volgt met dit besluit de richtlijnen van de overheidsinstanties. Mogelijk dat er in een later stadium alsnog verandering komt in dit besluit.

De KNVB sluit wedstrijden zonder publiek niet helemaal uit als dat noodzakelijk blijkt. Bovendien wordt al gekeken naar de laatste twee duels, die dienen tegelijkertijd afgewerkt te worden. Waar nodig kan daar nog mee geschoven worden. In het geval dat dat nodig is wordt in Zeist gedacht aan het halveren van de play-offs door van de tweeluiken enkele duels te maken.

Vooralsnog gaan ook de oefeninterlands van Oranje nog door. Op 26 maart is uitgerekend in Eindhoven de Verenigde Staten de opponent. Drie dagen later komt Spanje op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Bij FOX Sports licht Eric Gudde het besluit toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.