KNVB bestraft Slutsky voor uitbarsting richting Gözübüyük

Reacties

Vitesse-trainer Leonid Slutsky is voor één wedstrijd geschorst. Dit naar aanleiding van zijn verbale uitbarsting aan het adres van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

KNVB bestraft Slutsky voor uitbarsting richting Gözübüyük

Na afloop van het duel tussen Vitesse en PSV (3-3) beklaagde Slutsky zich bij FOX Sports en tijdens de persconferentie op niet mis te verstane wijze over de arbitrage. Hij noemde Gözübüyük 'de slechtste scheidsrechter ter wereld' en verweet hem onder meer arrogantie. In het tv-programma Peptalk van Ziggo Sport noemde de arbiter die uitspraken maandag al 'onaanvaardbaar'.

De KNVB laat het dan ook niet gaan: woensdagochtend werd bekend dat Slutsky geschorst wordt. 'Het schikkingsvoorstel, twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, is geaccepteerd', aldus de club in een eerste statement. Slutsky mist nu de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Assistent-trainer Oleg Yarovinskiy neemt in dat duel de honneurs waar.

Slutsky zelf wil nu een streep onder het voorval zetten, zo laat hij weten. 'Er is de afgelopen dagen genoeg gezegd over de situatie. Het belangrijkste vind ik dat het team zo goed mogelijk wordt klaargestoomd voor de slotfase van de competitie. Daar gaan wij ons nu op richten.'

VI's Martijn Krabbendam en Geert-Jan Jakobs bespreken het afgelopen weekend, waaronder de uitbarsting van Leonid Slutsky.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.