KNVB alsnog met FC Emmen in gesprek over EasyToys

Reacties

Deze week wordt duidelijk of het conflict tussen FC Emmen en de KNVB voor de rechter komt, of dat beide partijen zich verzoenen. De partijen gaan dinsdag met elkaar in gesprek.

KNVB alsnog met FC Emmen in gesprek over EasyToys
© Pro Shots

De Drenten willen EasyToys, groothandel in erotische artikelen, als hoofdsponsor. De KNVB haalde daar vorige week een streep door, maar kreeg vervolgens een golf van kritiek over zich heen. FC Emmen wil de situatie in overleg oplossen. De KNVB stelde zich aanvankelijk onvermurwbaar op, maar was bereid om de zaak deze dinsdag alsnog te bespreken.

Voor beide partijen lijkt bij een rechtsgang weinig te winnen. De negatieve publiciteit over de KNVB – die onlangs al werd gedaagd door SC Cambuur en De Graafschap – zal voortduren. Tegelijk weet FC Emmen dat de kansen op een overwinning klein zijn. Voorzitter Ronald Lubbers: 'De KNVB verliest zelden tot nooit een zaak, omdat ze altijd naar het verenigingsrecht wijzen en zeggen dat wij getekend hebben voor hun reglementen.'

De interpretatie van die regels – wat zijn goede zeden, smaak en fatsoen? - is waar het schuurt. Mocht het tot een kort geding komen, dan ziet het juridische team van FC Emmen kansen om gaten in de argumentatie van de KNVB te schieten. Ook het gegeven dat EasyToys met toestemming van de bond al langere tijd als sponsor op de boarding bij FC Groningen staat, is koren op de Drentse molen.

FC Emmen baalt ook van de financiële gevolgen. De meerjarige deal met EasyToys zou FC Emmen zeker een half miljoen per jaar opleveren. Lubbers: 'Net als alle bedrijven maken wij ook gebruik van overheidssteun vanwege corona. Nu wordt een mooie deal door de KNVB verboden, waardoor we weer een gat moeten dichten. Straks moeten we door de bond weer onze hand ophouden bij de belastingbetaler! Dat is toch te gek voor woorden?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.