KNVB akkoord met Leeuwinnen: vergoedingen fors omhoog

Reacties

De Oranje Leeuwinnen gaan substantieel meer geld krijgen voor de inzet voor commerciële doeleinden. De KNVB meldt maandagmiddag dat er een akkoord is bereikt. De nieuwe overeenkomst gaat direct na het WK in en loopt door tot en met het EK 2021 in Engeland, meldt de bond in een persbericht.

KNVB akkoord met Leeuwinnen: vergoedingen fors omhoog

De KNVB is van mening dat met de afspraken over de verhoogde vergoedingen de professionalisering van het vrouwenvoetbal verder wordt doorgetrokken. Na het EK 2021 in Engeland zullen de vergoedingen zelfs doorgroeien naar het niveau van de mannen.

Vivianne Miedema laat namens de spelersraad van de Oranje Leeuwinnen weten erg blij te zijn met de nieuwe deal. 'Het is echt mooi dat we op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje. Het is daarnaast niet alleen een mooie erkenning voor ons als huidige groep, we hopen ook dat we hierdoor deuren openen voor de toekomstige Oranje-speelsters, net als eerdere generaties op hun manier de weg voor ons hebben geplaveid.'

'De KNVB wil een voorbeeld zijn in de maatschappelijke ontwikkeling op weg naar een gelijkwaardige waardering voor mannen en vrouwen', vult directeur vrouwenvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee aan. Of de gelden inderdaad volledig gelijk worden getrokken, hangt nog wel van andere factoren af. 'Daarbij realiseren de bond en speelsters zich dat, voor het volledige waarmaken van deze ambitie, ook de markt dient mee te bewegen met de door de KNVB ingeslagen weg.'

Met die 'marktbeweging' doelt de KNVB op het geld dat de Oranje Leeuwinnen gaan opleveren qua onder meer televisiegeld, de UEFA en de FIFA. Op dit moment zijn de verschillen tussen vrouwen- en mannenvoetbal nog gigantisch, maar als het aan de KNVB ligt gaan die verschillen uiteindelijk volledig verdwijnen.

'De Leeuwinnen zijn echt een goudmijn voor de KNVB'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.