KNVB: 33ste speelronde Eredivisie definitief naar 15 mei

Reacties

De 33ste speelronde in de Eredivisie vindt definitief plaats op woensdag 15 mei. De KNVB meldt vrijdagmiddag dat alle thuisspelende clubs inmiddels de benodigde toestemming hebben gekregen van de lokale autoriteiten.

KNVB: 33ste speelronde Eredivisie definitief naar 15 mei

Donderdag liet de KNVB al weten dat het de bedoeling was om de voorlaatste speelronde te verplaatsen van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Dit was nodig omdat er voor Ajax anders te weinig tijd zat tussen de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur op dinsdag 30 april. Nu blijkt dat deze verschuiving bij de lokale autoriteiten niet tot problemen leidt.

Alleen de uitwedstrijd van Ajax tegen De Graafschap verplaatsen was geen optie. De KNVB hanteert het sportieve uitgangspunt dat alle wedstrijden tijdens de 33ste en 34ste speelronde van de Eredivisie gelijktijdig worden gespeeld. Door te kiezen voor het huidige scenario, alle wedstrijden spelen op woensdag 15 mei om 19.30 uur, blijft het effect van de verschuiving op de play-offs bovendien beperkt.

'We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden', zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de website van de KNVB. 

'De KNVB wil verder alle clubs, gemeentes en politiekorpsen bedanken voor hun snelle handelen', vervolgt Gudde. 'Zonder hun slagvaardigheid zou het niet mogelijk zijn om zo snel tot een oplossing te komen. Nu dat alle betrokkenen en de fans hierdoor duidelijkheid hebben en de sportieve uitgangspunten gewaarborgd zijn, hopen we op een spannend slot aan een mooi en vooral uniek voetbalseizoen.'

33ste speelronde Eredivisie


Wo 15 mei 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.