Knuffels en individuele prijzenregen voor Kane: nu op jacht naar een teamprijs

Reacties

Vertrekt Harry Kane na dit seizoen bij Tottenham Hotspur? Het is dé vraag die men in Engeland bezig houdt. Dat het gemis van de aanvaller groot zal zijn, onderstreepte Kane zondag nog maar eens. Voor de derde keer in zijn carrière mocht Kane de Premier League Golden Boot in ontvangst nemen.

Knuffels en individuele prijzenregen voor Kane: nu op jacht naar een teamprijs
© Pro Shots

Met een goal tegen Leicester City zette Kane zijn seizoenstotaal op 23 goals, eentje meer dan Mohamed Salah bij Liverpool. Maar dat niet alleen. De 27-jarige Engelsman gaf ook nog een assist op Gareth Bale en kwam daarmee op veertien assists. Met die fraaie aantallen maakte Kane niet alleen de meeste goals in het afgelopen Premier League-seizoen, maar leverde hij ook nog eens de meeste assists. Hij werd de tweede speler die dat ooit presteerde in de Premier League. Andy Cole ging hem in het seizoen 1993/94 voor. Hij scoorde destijds 34 keer voor Newcastle United terwijl hij dertien keer de aangever was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Geweldig om het seizoen te beëindigen met een overwinning. Het is een zwaar seizoen geweest door meerdere redenen, maar ik wil iedereen bedanken voor alle steun. Ik heb dat altijd gewaardeerd. Ook wil ik iedereen bedanken voor de fanawards', schreef een verheugde Kane, die naar verluidt zijn vertrekwens bij de clubleiding van Tottenham Hotspur kenbaar heeft gemaakt. Het zou betekenen dat het huwelijk tussen Kane en Spurs na 221 goals ophoudt. Alleen Jimmy Greaves maakte meer goals (266) voor de club.

Na afloop van Leicester City - Tottenham Hotspur waren er dan ook verschillende ploeggenoten die Kane in de armen vielen. 'Ik ben niet gespecialiseerd in lichaamstaal, maar dit zou zeker kunnen zeggen dat Kane volgend jaar geen speler meer van Spurs is', analyseerde Martin Keown bij de BBC. Coach Ryan Mason wilde er na afloop niet veel over kwijt: 'Ik voel me zeer vereerd dat ik met hem gespeeld heb en we hebben een aantal prachtige ervaringen gehad samen. En in de afgelopen weken heb ik ook de eer gehad om hem te mogen coachen. Vandaag liet hij nog maar eens zien dat hij de beste speler in de Premier League is. De meeste goals en de meeste assists: dat zegt alles.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vraag is nu wat Kane gaat doen. In gesprek met Gary Neville liet Kane al weten dat hij zelf over zijn toekomst zal beslissen en dat hij na zijn carrière nergens spijt van wil hebben. Mark Hughes vindt dat Kane voor Manchester United moet gaan. 'Kane kan Manchester United weer aan de titel helpen. Als Edinson Cavani niet speelt, en United speelt met Marcus Rashford, Mason Greenwood en Anthony Martial, dan is er geen focuspunt in de aanval', aldus Hughes bij Sky Sports. 'Al weet ik ook zeker dat Kane perfect bij Manchester City zal passen. Hij zal een keuze maken op gevoel. Waar zal hij de meeste prijzen kunnen winnen?'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.