Knock-outspecialist Zidane kijkt nog niet naar Chelsea: 'Eerst genieten'

Reacties

Het Real Madrid van Zinedine Zidane toont in de Champions League een overlevingskracht. Het succes tegen Liverpool sterkt het vertrouwen in het veroveren van de twee resterende hoofdprijzen.

Knock-outspecialist Zidane kijkt nog niet naar Chelsea: 'Eerst genieten'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Het past bij de kracht van Zidane die zijn ploeg in de beslissende fase steeds weer op de rails weet te krijgen. De Champions League is daarbij het lichtende voorbeeld. De Koninklijke is onder de Franse coach nagenoeg onklopbaar in de knock-outfase. Met uitzondering van de achtste finale van afgelopen seizoen – Manchester City was te sterk – overleefde Real immer met Zidane aan het roer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zidane reageerde woensdag na het gelijkspel op Anfield als de rust zelve. Borstklopperij is de Franse oud-international vreemd, ook al was de prestatie gezien de waslijst aan afwezigen knap. 'We hebben ons geplaatst voor de halve finale en we zijn erg blij. We zitten er met z'n allen in en willen met z'n allen meer. Ik ben zeer trots op wat we laten zien. Nu is het moment om ervan te genieten en onze rust te pakken.'

Die rust is nodig voor de eindsprint om het seizoen van glans te voorzien. Nog elf duels scheiden Real Madrid van de dubbel: acht duels in La Liga en drie in de Champions League. 'We hebben nog niets gewonnen, maar we zijn nog in de race voor deze twee prijzen. Laten we nog niet kijken naar de halve finale tegen Chelsea, we hebben daarvóór nog genoeg wedstrijden te spelen', aldus Zidane.

© Pro Shots

De kritieken na de slechte periode zijn van de Madrileense schouders afgegleden. 'We geloven in onszelf en niet in wat er wordt geschreven en gezegd', aldus middenvelder Toni Kroos. 'We werken het hele seizoen hard. Real Madrid is en blijft Real Madrid. Ik geloof dat we zelden te onderschatten zijn en dat laten we dit jaar weer zien.'

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.