Kluivert zorgt voor pijnlijk moment Maradona, WK-bal op ruimtereis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kluivert zorgt voor pijnlijk moment Maradona, WK-bal op ruimtereis

• Bij het Hublot Match of Friendship was het woensdag een feest der herkenning. Een team met legendes onder leiding van José Mourinho nam het op tegen een ploeg waar niemand minder dan Diego Maradona het voor het zeggen had. Patrick Kluivert was niet zo onder de indruk van de aanwezigheid van Pluisje. Of werd de Argentijn per ongeluk overgeslagen? Gelukkig kan Maradona wel altijd rekenen op de hand van God.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dirk Kuijt maakt deel uit van een Liverpool-legends team dat het zaterdag tijdens een benefietwedstrijd opneemt tegen Bayern München. In het team zitten grote namen als Jerzy Dudek, Daniel Agger, John Arne Riise, Steve McManaman, Steven Gerrard, Ian Rush, Robbie Fowler, Luis Garcia, Michael Owen, Xabi Alonso en Jamie Carragher. Een mooi rijtje.

• Nike heeft het nieuwe tenue van Brazilië gepresenteerd. Een vertrouwd ontwerp dat weinig wenkbrauwen zal laten fronsen. 

• In Argentinië is het nieuwe uit-shirt voor het WK gepresenteerd en die is wat opvallender. Het is namelijk helemaal zwart. Shirtsponsor Adidas laat weten dat er voor het eerst voor deze kleur is gekozen. Het zou geïnspireerd zijn op de Argentijne vlag. Geslaagd?

• De mooiste penalty ooit? Het komt in de buurt. Wát een beweging van deze freestyle-voetballer! 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Een opvallende stunt vanuit Rusland. De wedstrijdbal voor het openingsduel van het WK aankomende zomer gaat op ruimtereis. De bal, die de naam Telstar 18 draagt, is gereserveerd voor de wedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië. Woensdagavond wordt-ie vanauit Kazachstan het heelal ingevuurd. De Russische kosmonaut Oleg Artemyev zal zich over de bal ontfermen. In mei wordt de bal weer teruggebracht.  

• Bondscoach Ronald Koeman viert vandaag zijn 55ste verjaardag en bedankt via Twitter iedereen voor de felicitaties. Ook namens VI: gefeliciteerd!

• En Koeman is niet de enige die kaarsjes mag uitblazen vandaag. Ook Ronaldinho is jarig. De baltovenaar van weleer is 38 jaar oud geworden. Van harte!

• Op zijn verjaardag is ook bekend geworden dat men in Brazilië binnenkort wellicht kan gaan stemmen op Ronaldinho. De voormalig topvoetballer heeft zich aangesloten bij de Republikeinse Partij en zou zich daardoor verkiesbaar kunnen stellen voor de verkiezingen van oktober. Partijvoorzitter Marcos Pereira is dolblij met de komst van Ronaldinho, van wie hij verwacht dat hij 'als een ware 10 zal opereren'. Een dubbelzinnige opmerking, aangezien zijn partij Lijst 10 is in Brazilië.

Mino Raiola begrijpt er niets van dat Gianluigi Buffon wederom is opgeroepen voor Italië. Volgens de zaakwaarnemer is de tijd rijp dat zijn cliënt Gianluigi Donnarumma het stokje van de veertigjarige routinier overneemt. 'Ik heb veel respect voor Buffon, maar dit is wel hoe het gaat in Italië', zei Raiola bij Radio 24. 'Ik probeer al jaren om dingen te veranderen, maar zonder succes. Je moet Buffon nu ook meenemen naar het EK van 2020, anders is het zinloos. We gaan Donnarumma helaas alleen zien bij AC Milan en niet bij Italië.'

Jesper Blomqvist richt zich na zijn voetbalcarrière op een loopbaan als pizzabakker. De voormalig speler van onder andere Manchester United en AC Milan heeft in het Zweedse Lidingö een eigen pizzaria geopend. Klein dingetje: de 44-jarige Zweed kan nog geen pizza's bakken. 'Dat ben ik aan het leren. Over een half jaar bak ik pizza's, zelfs op zaterdag', zei hij tegen de Zweedse krant Expressen.

Getuige het onderstaande filmpje moet Blomqvist inderdaad nog even oefenen.

• De jeugdopleiding van Real Madrid krijgt er een trainer met een behoorlijke status bij: Raúl neemt op korte termijn de leiding van het Juvenil B-team over van Álvaro Benito, die promoveert naar Juvenil A. Raúl wil in april de benodigde trainerspapieren halen om vervolgens aan zijn eerste klus te beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.