Kluivert na opstartproblemen nog niet klaar voor basisplaats

Reacties

Justin Kluivert hoeft zaterdag in de competitiewedstrijd op bezoek bij FC Augsburg nog niet op een basisplaats te rekenen bij RB Leipzig. De 21-jarige aanvaller, die op huurbasis overkwam van AS Roma, kampte volgens trainer Julian Nagelsmann met opstartproblemen.

Kluivert na opstartproblemen nog niet klaar voor basisplaats
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Kluivert rondde vorige week maandag op Deadline Day zijn tijdelijke transfer naar Leipzig af en kon de interlandperiode gebruiken om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. De tweevoudig international heeft echter nog wat langer de tijd nodig om klaar te zijn voor een basisplaats, zo vertelde Nagelsmann donderdag tijden zijn perspraatje.

'Voor de basis is hij geen kandidaat', zei de jonge Duitse trainer. 'We hebben veel spelers die al in het ritme zitten en hier al langer spelen. Justin heeft in de eerste dagen problemen gehad om erin te komen. Maar dat is normaal, hij heeft lang niet gespeeld. De laatste trainingen waren al duidelijk beter.' Kluivert is wel een kandidaat voor de wedstrijdselectie.

De ex-Ajacied, die het in de eerste drie speelronden bij Roma met twee korte invalbeurten moest doen in de Serie A, zal dus even geduld moeten opbrengen. Desondanks lijdt het geen twijfel dat ze het bij Leipzig in hem zien zitten. Nagelsmann vergeleek hem eerder deze week bijvoorbeeld al met Serge Gnabry, aanvaller van Bayern München en Duitsland.

'Justin Kluivert gaat onder Nagelsmann vlammen bij RB Leipzig'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.