Kluivert krijgt peptalk én eerste basisplaats van Di Francesco

Reacties

Justin Kluivert maakt zondag tegen Bologna zijn basisdebuut voor AS Roma. Dat heeft trainer Eusebio Di Francesco een dag voor de wedstrijd alvast prijsgegeven. De oefenmeester stak de talentvolle aanvaller bovendien een hart onder de riem. Rick Karsdorp ontbreekt in de selectie.

Kluivert krijgt peptalk én eerste basisplaats van Di Francesco

Kluivert maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Italië, maar moet het vooralsnog doen met invalbeurten. Hij kwam tot nu toe drie keer binnen de lijnen, maar midweeks moest hij tijdens de Champions League-ouverture op bezoek bij Real Madrid - net als landgenoot Karsdorp - genoegen nemen met een plek op de tribune.

Dat wil volgens trainer Di Francesco niet veel zeggen. 'Waarom Kluivert op de tribune zat? Omdat we nou eenmaal maar achttien spelers mochten selecteren.' Daaraan voegde hij direct toe dat hij het nog steeds ziet zitten in de Nederlander, die zijn kop dan ook niet moet laten hangen. 'Hij zal tegen Bologna dan ook in de basis starten. Dat bewijst volgens mij hoeveel vertrouwen we in hem hebben.'

Kluivert debuteerde op 19 september schitterend voor de Romeinen: hij mocht in de slotfase invallen en leverde de assist bij de winnende 0-1 van Edin Dzeko. Later kwam hij ook tijdens de thuisduels met Atalanta Bergamo en Chievo Verona binnen de lijnen, maar tijdens die twee gelijke spelen kon hij het tij niet keren. AS Roma is het seizoen met vijf uit vier matig begonnen.

In Italië bestaat er onduidelijkheid over Karsdorp. Volgens onder andere La Gazzetta dello Sport is de rechtsback uit de selectie gezet vanwege een conflict met de coach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.