Kluivert in zijn nopjes bij Barcelona: 'Voelt als thuiskomen'

Reacties

Patrick Kluivert is dolblij met de kans die Barcelona hem geboden heeft. De oud-topspits tekende donderdag een contract voor twee jaar als hoofd jeugdopleiding.

Kluivert in zijn nopjes bij Barcelona: 'Voelt als thuiskomen'

Dat Barcelona uitgerekend bij Kluivert terecht is gekomen voor de invulling van de belangrijke functie op La Masía, doet de Nederlander veel. 'Ik ben ontzettend blij, dit voelt als thuiskomen en ik kijk enorm uit naar de uitdaging om het typische Barcelona-voetbal toonaangevend in de wereld te houden.'

'Ik ben gevormd binnen de Ajax-opleiding en die lijkt heel veel op die van La Masía. Ik denk dat ik een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jonge spelers', aldus Kluivert, wiens trainerscarrière door zijn nieuwe baan weer even op een laag pitje komt te staan, op de clubwebsite van de Catalanen.

Kluivert kent de club Barcelona uiteraard door en door. In zijn spelerscarrière stond de spits van 1998 tot 2004 onder contract bij de Catalaanse grootmacht. Na zijn vertrek uit de directie van PSG in 2017 verhuisde Kluivert naar Barcelona, waar hij aan de slag ging als tv-analist. Zijn elfjarige zoon Shane speelt in de jeugdopleiding van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.