Kluivert geeft Barcelona advies over toekomst De Jong

Reacties

Patrick Kluivert raadt Barcelona af Frenkie de Jong te verkopen. Volgens de oud-spits is de ex-Ajacied bijzonder lastig te vervangen, ook al kan hij niet vaak spelen op zijn favoriete positie.

Kluivert geeft Barcelona advies over toekomst De Jong
© Pro Shots

De Jong wordt nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Manchester United. De 25-jarige middenvelder heeft in Camp Nou nog een contract tot medio 2025, maar zijn toekomst bij Barça is mede door de financiële moeilijkheden bij de club onzeker. De Jong is een speler aan wie Barcelona veel kan verdienen. Het behouden van de jonge Spaanse toptalenten Ansu Fati, Gavi en Pedri lijkt prioriteit te hebben.

Bij Cadena Ser werd Kluivert gevraagd naar zijn mening over De Jong. 'Ik hoop dat ze hem houden', zei de voormalig Oranje-international, die tussen 2019 en 2021 nog fungeerde als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona. 'Natuurlijk ontvangt de club veel geld als ze hem verkopen, maar Barcelona heeft een lang seizoen voor de boeg en Frenkie is niet zomaar een speler. Ik zou hem niet verkopen', ging Kluivert verder.

De goalgetter van weleer, die 122 keer scoorde voor Barcelona, gaf wel toe dat De Jong vorig seizoen niet vaak in zijn kracht speelde. 'Busquets is er natuurlijk nog en die heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Het is lastig om hem op die plek weg te halen, maar Frenkie kan ook op andere posities uit de voeten. In mijn ogen is De Jong wel op zijn best op de 6-positie', sprak Kluivert.

Voor De Jong is de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog niet begonnen. Voor Barcelona begint het nieuwe La Liga-jaar in het weekend van zaterdag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano. Het is nog maar zeer de vraag of de spelmaker dan deel uitmaakt van de Barça-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.