Kluivert en De Ligt stevenen af op toppositie in Golden Boy-verkiezing

Reacties

Bij de tussenstand van de prestigieuze Golden Boy-verkiezing begeven Justin Kluivert en Matthijs de Ligt zich in de topvijf. Dat heeft organisator Tuttosport bekendgemaakt.

Kluivert en De Ligt stevenen af op toppositie in Golden Boy-verkiezing

De belangrijkste concurrenten voor de twee Nederlanders zijn vooralsnog Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinícius Júnior (Real Madrid). Het gaat slechts om een tussenstand. De journalisten van 35 toonaangevende kranten uit Europa hebben nog tot eind deze maand om te stemmen of hun stem aan te passen.

De lijst met talenten die kandidaat waren voor de eretitel werd begin november teruggebracht tot twintig spelers. Kluivert en De Ligt zijn door de schifting nog de enige Nederlandse kanshebbers. Kylian Mbappé is op papier met afstand de kandidaat met de grootste status, maar de Paris Saint-Germain-aanvaller heeft vorig jaar de Golden Boy-verkiezing al gewonnen.

De Ligt en Kluivert zijn ook nog in de race voor de publieksprijs, die net als de echte Golden Boy-award op 17 december wordt uitgereikt. Er kan hier gestemd worden op de Ajax-verdediger en de aanvaller die Ajax verliet voor AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.