Kluivert: 'Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt'

Reacties

Patrick Kluivert is heel benieuwd wat Ajax tegen de absolute Europese grootmachten kan laten zien. De voormalige spits van de Amsterdammers schaart Borussia Dortmund niet in die eliteklasse.

Kluivert: 'Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt'
© Pro Shots

In een groot verhaal van VI is Kluivert een van de voormalige Ajacieden die het Ajax van nu onder de loep legt en vergelijkt met de gouden jaren onder Louis van Gaal. Kluivert beleefde zelf in Amsterdam grote successen. In 1995 won hij als piepjonge spits de Champions League. Juist op dat podium schittert Ajax nu weer.

Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en Dortmund (4-0) werden van het veld geveegd door Ajax, maar de vraag is volgens de huidige bondscoach van Curaçao wat Ajax tegen de échte Europese top kan. 'En dan heb ik het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt. Maar ploegen als Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain', aldus Kluivert, die tot de zomer nog in dienst was als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona.

Behalve Kluivert leggen ook Danny Blind, Kiki Musampa en Ronald de Boer het Ajax van nu langs de meetlat van 1995. 'Aan het zelfvertrouwen ligt het niet', ziet Kluivert. 'Ook daarin is deze ploeg vergelijkbaar met de onze. Ze komen net als wij tegen elke topclub met de borst naar voren het veld op. Zoals dat hoort bij Ajax. Maar uiteindelijk moet je het bekronen met een internationale hoofdprijs. Ze moeten eerst die beker met de grote oren maar eens terugbrengen naar Amsterdam. Pas dan kunnen we beide ploegen écht gaan vergelijken.'

Lees het hele verhaal nu al op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.