Klopp ziet na Van Dijk volgende defensieve steunpilaar wegvallen

Reacties

De spoeling in de verdediging van Liverpool wordt dunner en dunner. De kampioen van Engeland meldt donderdag dat Joe Gomez een knie-operatie heeft ondergaan en waarschijnlijk een groot deel van het seizoen moet missen.

Klopp ziet na Van Dijk volgende defensieve steunpilaar wegvallen
© Pro Shots

Het zadelt manager Jürgen Klopp op met een probleem, want eerder viel ook Virgil van Dijk al weg met een zware knieblessure. Liverpool heeft nooit bekendgemaakt hoe lang de aanvoerder van het Nederlands elftal precies aan de kant staat, maar duidelijk is wel dat het maar de vraag is of Van Dijk dit seizoen nog in actie kan komen.

Daar komt de afwezigheid van Gomez nu bovenop. De 23-jarige verdediger liep woensdag een knieblessure op bij de training van de Engelse nationale ploeg. Verschillende Engelse media spraken hardop de vrees uit dat het seizoen weleens ten einde zou kunnen zijn voor de elfvoudig international, maar dat blijkt dus niet het geval.

Hoelang Gomez precies nodig heeft om te herstellen van de operatie aan een pees in zijn linkerknie, meldt Liverpool er niet bij. Een geluk bij een ongeluk is dat er geen schade aan de kniebanden is geconstateerd. Desondanks zal het wel even duren voordat Klopp weer een beroep kan doen op de Engelse verdediger.

Met verder alleen nog Joël Matip en Fabinho (eigenlijk een verdedigende middenvelder) plus enkele jeugdige alternatieven achter de hand, is de vraag of Liverpool voldoende centrale verdedigers heeft om het seizoen af te maken. Engelse media suggereren al dat de CL-tegenstander van Ajax in januari de transfermarkt op zal gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.