Klopp ziet mankementen Liverpool: 'Wist ik al, maar nu weet iedereen het'

Reacties

Liverpool is niet zo ongenaakbaar als door menigeen werd gedacht. Na Sheffield United heeft ook Red Bull Salzburg wat zwakke punten van The Reds blootgelegd. Jürgen Klopp wil dat zijn team snel leert, ook al is er geen directe schade geleden.

Klopp ziet mankementen Liverpool: 'Wist ik al, maar nu weet iedereen het'
© Pro Shots

Het leek woensdag een probleemloze avond te worden voor de Champions League-winnaar. Na 36 minuten leidde Liverpool met 3-0, maar de Oostenrijkers kwamen knap terug en na een uur stond het tot ieders verbazing 3-3. Mohamed Salah besliste de tweede groepswedstrijd in het miljardenbal uiteindelijk in het voordeel van Liverpool.

Waar ging het mis in die zwakke fase voor Liverpool? Klopp besprak de problemen na afloop met Engelse media: 'Eigenlijk was het enige dat ze veranderden dat ze met een ruit op het middenveld gingen spelen. Daardoor hadden ze een overtal in verschillende zones. In de eerste helft riep ik al dat we meer moesten vasthouden aan onze structuur, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarna zijn wij van systeem veranderd om Salzburg op bepaalde gebieden meer in de problemen te brengen.'

Zo stond Liverpool woensdag voor andere problemen dan afgelopen zaterdag. Toen dwong Sheffield United de topploeg op te bouwen via Andy Robertson en zette het de linksback vol onder druk zodra hij werd aangespeeld. Aanvallend bestookte de promovendus vooral de zone van rechtsback Trent Alexander-Arnold. Liverpool won uiteindelijk met 0-1 door een blunder van Dean Henderson na een schot van Georginio Wijnaldum. Liverpool staat nu voor een grote test. Zaterdag komt Leicester City als nummer drie van Engeland naar Anfield.

Klopp was kritisch op het verdedigen van zijn ploeg tegen Salzburg, maar probeerde het ook luchtig te houden. 'Zij speelden goed voetbal, maar we gaven de bal te makkelijk weg bij de eerste en derde goal. Bovendien was onze positionering waardeloos. Ik weet zeker dat Brendan Rodgers denkt dat als wij zo verdedigen tegen zijn Leicester, dat Jamie Vardy dan vijf keer scoort', zei de Duitser met een knipoog.

Wat ernstiger vervolgde hij tijdens zijn persconferentie: 'Dit is een belangrijke les geweest. Ik leer die liever tijdens wedstrijden dan daarna, maar het was niet anders nu. We hebben drie punten en veel om te leren overgehouden aan deze wedstrijd. Ik weet dat we nog veel moeten verbeteren. Dat wist ik al, maar nu weet iedereen het.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.